Ανάπλαση Προσώπου, odermatologos

  • Τι εννοούμε με τον όρο ανάπλαση προσώπου;

Με τον όρο ανάπλαση προσώπου, αναφερόμαστε στη βελτίωση με ασφαλείς τεχνικές, της τραχύτητας της υφής του δέρματος, των διχρωμιών, των ουλών και των επιφανειακών και βαθύτερων ρυτίδων του. Αλλοιώσεις που αποκτούμε κατά την διάρκεια της ζωής μας σαν συνέπεια τόσο της ηλικιακής γήρανσης όσο και της επίδρασης του ήλιου, του καπνίσματος και πολλών άλλων παραγόντων. 

  • Ποιες είναι οι παλαιότερες τεχνικές ανάπλασης;

Οι παραδοσιακές τεχνικές μέχρι σήμερα όπως τα χημικά pellings και η δερμοαπόξεση με κρυστάλλους αντιμετώπιζαν μόνο την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος, την επιδερμίδα, με βραχύχρονο αποτέλεσμα ενώ απαιτούσαν μεγάλο αριθμό συνεδριών.

  • Πως δρα το Fractional Laser CO2 στην ανάπλαση του προσώπου;

Το Edge ONE Fractional Laser CO2 όμως, δρα τόσο στην επιδερμίδα, εξαχνώνοντάς την (Skin Resurfacing), όσο και στην μεσαία στοιβάδα δηλαδή στο χόριο (Skin Rejuvenation), όπου πυροδοτεί μηχανισμούς παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης από την ενεργοποίηση των ινοβλαστών, με αποτέλεσμα πιο λαμπερό και σφριγηλό δέρμα.

Χάρη στην κλασματική τεχνολογία (fractional) που διαθέτει, το δέρμα σκανάρετε με πολύ λεπτές δέσμες Laser, ενώ ανάμεσά τους παρεμβάλλονται νησίδια υγιούς δέρματος. Έτσι οι νησίδες αυτές υγιούς δέρματος βοηθούν στην γρήγορη ανάπλαση του γειτονικού τραυματισμένου δέρματος, βελτιώνοντας τον χρόνο αποθεραπείας και την αίσθηση κατά την εφαρμογή.

Ακολουθώντας εξειδικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, οι ρυθμίσεις του Fractional Laser CO2 προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ασθενή και μπορούμε να επιλέξουμε το βάθος δράσης του Laser, προκαλώντας είτε ήπια απολέπιση της επιδερμίδας (peeling με laser) είτε εισχωρώντας πιο βαθιά, βελτίωση ρυτίδων και ουλών (skin rejuvenation).

  • Μπορεί να συνδυαστεί το Fractional Laser CO2 με άλλες θεραπείες, και γιατί;

Η ανάπλαση προσώπου συνδυάζεται με άλλες θεραπείες, που πραγματοποιούνται σε δεύτερο χρόνο και προκαλούν είτε σύσφιξη προσώπου ( όπως το Fractional RF Microneedling – INTRAcel ), είτε γέμισμα ρυτίδων ( όπως τα εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέως ), είτε λείανση ρυτίδων (όπως το Botox ), αλλά και με θεραπείες που μπορούν να γίνουν και ταυτόχρονα για βέλτιστη συνεργική δράση ( όπως η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP ).