Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως, odermatologos

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος και βρίσκεται μεταξύ των κυττάρων της μεσαίας στοιβάδας.
Βοηθάει στην ενυδάτωση και δίνει όγκο στο δέρμα, καθώς μπορεί να συγκρατήσει μεγάλες ποσότητες νερού.
Το υαλουρονικό οξύ που παράγει το δέρμα μας μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, και μαζί με την ελάττωση των ελαστικών και κολλαγόνων ινών συμβάλουν στη δημιουργια στατικών ρυτίδων, που είναι εμφανείς σε κατάσταση ηρεμίας.

Τι είναι τα εμφυτεύματα υαλουρονικου οξέως και πού χρησιμεύουν;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως είναι υλικά δερματικής πλήρωσης με βάση το υαλουρονικό οξύ, το οποίο παρασκευάζεται στο εργαστήριο υπό τη μορφή διάφανου gel.
Είναι μη ζωϊκής προέλευσης, για αυτό και δεν χρειάζονται τεστ αλλεργίας πριν την εφαρμογή τους, και βιοδιασπώμενα, άρα και απορροφήσιμα από τον οργανισμό.
Χρησιμεύουν στο ‘γέμισμα’ των στατικών ρυτίδων, στην αναπλήρωση του χαμένου όγκου και ταυτόχρονα συμπληρώνουν το φυσικό υαλουρονικό οξύ που έχει παραμείνει στο δέρμα.
Εκτός από τις αισθητικές εφαρμογές, ιατροί χρησιμοποιούν το υαλουρονικό οξύ για έγχυση στις αρθρώσεις και στην οφθαλμοχειρουργική.

Σε ποιά σημεία του προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για το ‘γεμισμα’ ρυτίδων του προσώπου, όπως των περιστοματικών, την τόνωση του περιγράμματος των χειλιών και την αύξηση του όγκου τους, τη διόρθωση της ρινοπαρειακής αύλακας και την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών και του πηγουνιού.

Ποιά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως χρησιμοποιούμε στο ιατρείο;

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως Juvederm της εταιρείας Allergan, που διαθέτει μεγάλο εύρος προϊόντων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε σημείου του προσώπου.

Είναι επώδυνη η θεραπεία και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως Juvederm με την απαλή σύνθεσή τους και κυρίως χάρη στην περιεκτικότητα τους σε λιδοκαΐνη 0,3%, που αποτελεί αναισθητική ουσία, κάνουν την έγχυση πιο άνετη και με μειωμένο πόνο.
Ο χρόνος της συνεδρίας συνήθως είναι 30 λεπτά, ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποσότητα και κυρίως το είδος του υλικού που εγχύεται. Πιο συχνά διαρκούν 1 χρόνο, ενώ τα αποτελέσματα κάποιων υλικών διαρκούν 18 μήνες.

Υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μετά την έγχυση μπορεί να εμφανιστούν ερυθρότητα, πρήξιμο ή εκχύμωση στην περιοχή έγχυσης, μιας και είναι μια ενέσιμη θεραπεία. Αυτές οι παρενέργειες διαρκούν συνήθως 3-5 ημέρες, και μπορούν να αντιμετωπιστούν με χρήση ειδικής κρέμας ή και να καλυφθούν με make up.
Ο ιατρός πρίν από την εφαρμογή οφείλει να ενημερώσει πλήρως, ακόμη και για στατιστικά παρά πολυ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως ειναι η λοίμωξη, η αντίδραση εκ ξένου σώματος κ.α.