Κρυολιπόλυση, odermatologos

  • Τι είναι η Κρυολιπόλυση;

Η Κρυολιπόλυση αποτελεί μια νέα, πρωτοποριακή, μη επεμβατική μέθοδο, μείωσης του τοπικού πάχους. Η λειτουργία της μεθόδου στηρίζεται στην παρατήρηση Καθηγητών Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαντ ότι όταν τα λιποκύτταρα εκτίθενται σε χαμηλή θερμοκρασία, κρυσταλλοποιούνται και πεθαίνουν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι γειτονικοί ιστοί του δέρματος.

  • Είναι ασφαλής;

Η μέθοδος είναι ασφαλής καθώς η κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων έχει σαν αποτέλεσμα τον φυσικό κυτταρικό θάνατό τους (απόπτωση), σε αντίθεση με παλαιότερες τεχνολογίες που στηρίζονταν στον τραυματισμό και τον αιφνίδιο θάνατο των λιποκυττάρων (νέκρωση). Για αυτό άλλωστε η μέθοδος έχει πάρει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

  • Ποιος μπορεί να υποβληθεί στην θεραπεία;

Η Κρυολιπόλυση δεν αποτελεί λύση κατά της παχυσαρκίας, ούτε είναι μέθοδος αδυνατίσματος. Απευθύνεται σε όσους έχουν κάποιο σημείο στο σώμα τους με ανεπιθύμητο τοπικό πάχος, παρά τις προσπάθειες ελέγχου του σωματικού τους βάρους μέσω υγιεινής διατροφής και σωματικής άσκησης. Έτσι μπορεί να εφαρμοστεί για την κοιλιά, τα ψωμάκια, τους προσαγωγούς, τα μπράτσα, τους μηρούς ακόμη και τα γόνατα.

  • Τι πετυχαίνει η Κρυολιπόλυση και πώς;

Η Κρυολιπόλυση καταφέρνει ανώδυνα, μη επεμβατικά, χωρίς χρόνο αποθεραπείας, να ελαττώσει κατά 25-30% τον πληθυσμό των λιποκυττάρων ανά περιοχή εφαρμογής. Σαν αποτέλεσμα έχουμε την αισθητή σμίλευση του σημείου, γι’ αυτό η μέθοδος καλείται και Κρυογλυπτική. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ψύξης της υπό θεραπείας περιοχής έως τους -10 βαθμούς Κελσίου, μέσω ειδικών κεφαλών.

  • Γιατί υπερέχει το σύστημα επιλεκτικής Κρυογλυπτικής MICOOL-A έναντι άλλων συστημάτων;

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε το σύστημα επιλεκτικής Κρυογλυπτικής MICOOL-A, το οποίο υπερέχει έναντι άλλων συστημάτων, γιατί:

I. Διαθέτει πολλαπλές κεφαλές, διαφορετικού μεγέθους η κάθε μία, που εφαρμόζουν και στα πιο δύσκολα σημεία του σώματος.

II. Χρησιμοποιούνται ειδικές μεμβράνες πάνω στην επιδερμίδα για την προστασία της από το ψύχος, και ειδική μεμβράνη στην κεφαλή για λόγους αντισηψίας του δέρματος.

III. Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας και αυτοδιάγνωσης, με τη βοήθεια ειδικού αλγορίθμου παρακολούθησης της θερμοκρασίας, της πίεσης και του χρόνου, ώστε αν χρειαστεί, προκαλεί την αυτόματη διακοπή της θεραπείας.

IV. Με μόλις μια συνεδρία πετυχαίνει τον στόχο της ελάττωσης του 25-30% του πληθυσμού των λιποκυττάρων.

  • Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται στον ένα μήνα, και ολοκληρώνεται στους 3 μήνες από την εφαρμογή. Είναι μόνιμο, διότι τα λιποκύτταρα που έχουν καταστραφεί δεν αναπληρώνονται από τον οργανισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει αύξηση στο σωματικό βάρος που θα προκαλέσει διόγκωση των εναπομείναντων λιποκυττάρων, άρα διόγκωση και στην περιοχή της εφαρμογής.