Μεσοθεραπεία - PRP, odermatologos

  • Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μέθοδο αισθητικής ιατρικής κατά την οποία, γίνεται έγχυση στην μεσαία στοιβάδα του δέρματος, θεραπευτικών ουσιών. Εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 1952 από τον Γάλλο ιατρό Dr. Michel Pistor.
Είναι μια μέθοδος αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και των χεριών, καθώς οι ενυδατικές κρέμες δεν μπορούν να διεισδύσουν βαθειά στο δέρμα.

  • Πόσα είδη μεσοθεραπείας υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο είδη μεσοθεραπείας, η ετερόλογη και η αυτόλογη PRP (Platelet Rich Plasma).

Η ετερόλογη μεσοθεραπεία στηρίζεται στην έγχυση διαλύματος που περιέχει συνδυασμό ουσιών. Αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με το σημείο εφαρμογής και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ουσίες όπως βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ και άλλες αντιοξειδωτικές, είναι χρήσιμες για τα κύτταρα του δέρματος, ώστε να αμυνθούν ενάντια στο οξειδωτικό stress και στις ελεύθερες ρίζες που σχηματίζονται από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες, όπως ο ήλιος.
Ουσίες λιπολυτικές και αντιλιποδυστροφικοί παράγοντες χρησιμεύουν για την μείωση του τοπικού λίπους και την βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP), είναι μέθοδος που στηρίζεται στην χρήση του αίματος του ιδίου του ατόμου, που υποβάλλεται σ’ αυτή.
Η διαδικασία περιλαμβάνει αρχικά αιμοληψία από τον γιατρό, γι’ αυτό και η θεραπεία είναι γνωστή και ως “vampire facelift”.
Το αίμα που συλλέγεται φυγοκεντρείται, ώστε να απομονωθεί πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, διότι αυτά περιέχουν αυξητικούς παράγοντες.
Οι αυξητικοί παράγοντες όταν απελευθερώνονται διεγείρουν τους ινοβλάστες, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ενεργοποιούν μεγάλο αριθμό ενηλίκων βλαστοκυττάρων, που όταν εξελίσσονται σε ώριμα κύτταρα προάγουν την δερματική επούλωση και ανάπλαση. Γι’ αυτό και η θεραπεία αυτή, έχει επικρατήσει ως « θεραπεία με βλαστοκύτταρα».
Με φυσικό και ασφαλή τρόπο επομένως βελτιώνεται η υφή του δέρματος, και ανανεώνεται η επιδερμίδα, χαρίζοντας λάμψη και φωτεινότητα.

  • Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Ο αριθμός των συνεδριών για την ετερόλογη, εξαρτάται απο το σημείο της εφαρμογής, ενώ για την αυτόλογη αρκούν δυο συνεδρίες τον χρόνο.

  • Ειναι επώδυνη η εφαρμογή;

Στο ιατρείο οι εφαρμογές γίνονται με το mesogun PISTOR Eliance, που προσφέρει ακρίβεια στο βάθος, στη δόση και στον χρόνο έγχυσης, ελαχιστοποιώντας τον πόνο.